Liveaboard I Cayman Islands

Liveaboard I Cayman Islands

Liveaboard i Cayman Islands

Vi reste för att upptäcka undervattensvärlden på en liveaboard i Cayman Islands. Vi kände att vi ville utforska de fantastiska dykupplevelserna runt Caymanöarna som vi läst om under många år och och uppleva ett spännande äventyr under vattnet.

Dykning i Cayman Islands

Cayman Islands är känt för sin otroliga dykning. Här kan du verkligen ge dig ut på spännande äventyr under ytan och utforska de vackra korallreven som omger öarna. Det marina livet i de här tropiska vatten i Karibien, strax söder om Kuba och Drottningens trädgårdar är förtrollande och erbjuder en oförglömlig dykupplevelse. Med hjälp av erfarna dykinstruktörer och guider kan du känna dig trygg och säker när du beundrar den rika biologin när du dyker.

När vi kommit till Georgetown bar det av mot vår liveaboard. Det var dags att utforska de fantastiska korallreven som är hem åt ett brett utbud av marina arter. Här kan du möta färgglada fiskar i alla former och storlekar, fascinerande sjöhästar, snappers, bläckfisk, rocklobsters, stingrockorna och mycket annat. Sjöhästar som kamouflerade sig bland de vackra korallerna såg vi flera stycken och varje dag hade vi majestätiska sköldpaddor som simmade fridfullt och mycket mer. Dykningen var fylld med spännande möten med det marina livet varje dag.

De tropiska vattnen i Cayman Islands erbjuder också utmärkta förutsättningar för undervattensäventyr. Med härlig sikt och behaglig temperatur året runt kan du utforska spännande dykplatser och upptäcka gömda grottor, fascinerande vrak och imponerande vägggdykning. Oavsett om du är en erfaren dykare eller nybörjare finns det dykplatser som passar din kunskapsnivå. Alla kan åka på en liveaboard till Cayman Islands och njuta av sin dykning.

Varför dyka i Cayman Islands?

 • Storslagna korallrev med en mängd unika marina arter.
 • Spännande undervattensäventyr i tropiska och klara vatten.
 • Professionella dykinstruktörer och guider som garanterar din säkerhet.
 • Möjlighet att se sjöhästar, hajar och och andra fascinerande arter.
 • Varierande dykplatser för både erfarna dykare och nybörjare.

Oavsett om du drömmer om att utforska det fantastiska korallrevet, simma med stingrockor eller dyka ner i spännande grottor, så kommer dykningen i Cayman Islands att ge dig minnen för livet. Boka din dykresa och liveaboard idag och börja planera för att ge dig ut på ett underbart undervattensäventyr!

Utforska Cayman Islands främsta dykplatser

Cayman Islands erbjuder ett brett utbud av fantastiska dykplatser att utforska. På Grand Cayman kan du besöka den mycket populära platsen Stingray City och uppleva en unik möjlighet att simma med Atlantiska stingrockor. Det här är något du kan göra när du snorklar då det är riktigt grunt vatten. Väggdykning  längs öns dramatiska undervattensväggar ger dig möjlighet att se majestätiska, gracila och vackra hajar och andra fascinerande pelagiska arter.

En dag dök vi ner till Kittiwake, ett ubåtsräddningsfartyg som nu erbjuder en spännande upplevelse och ett riktigt bra vrakdyk. Den här dykplatsen ger dig möjlighet att utforska vraket och uppleva ett historiskt dyk. Längs de vackra korallväggarna finns möjligheten att stöta på spännande marint live som till exempel vackra sjöhästar eller om du har tur frogfish. Varje dag letade vi efter dem men vi hade inte turen med oss. Dock såg vi väldigt många sjöldpaddor.

Upptäck dykparadiset Cayman Brac och Little Cayman

För dig som vill uppleva mer av dykningen på Caymanöarna åker du så klart med en liveaboard. Då kommer du att kunna besöka Cayman Brac och Little Cayman. De här mindre öarna är kända för sina fantastiska dykplatser och otroliga marina liv. På Cayman Brac dök vi vid Trinity Caves, där du kan utforska spännande grottsystem och upptäcka gömda skatter under vattnet. Vid Little Cayman har du de kanske finaste väggdyken och här ser du ofta stora pelagiska arter och haj. Karibisk revhaj, sköterskehaj men även bjässar som tjurhaj, hammarhaj och tigerhaj kan ses här. Har du riktig tur kanske rent av en valhaj passerar ute i det blå.

På little Cayman upplever du dykning vid Bloody Bay Marine Park, känt för sitt kristallklara vatten och färggranna korallrev. Den här dykplatse är ett paradis för dykare och erbjuder fantastiska möjligheter att se en mängd olika marina arter, inklusive imponerande hajar.

Under vår dykvecka upplevde vi bland annat följande:

 • Vi utforskande dykplatser som Grand Cayman, Cayman Brac och Little Cayman.
 • Vi simmade och snorklade med stingrockor vid Stingray City.
 • Vi upplevde spännande vrakdykning vid Kittiwake.
 • Vi såg beundrade och upplevde  majestätiska hajar vid vår väggdykning vid Little Cayman.
 • Vi simmade genom och utforskade grottsystemen och tunnlarna vid Trinity Caves.
 • Vi upplevde riktigt färgglada korallrev och imponerande hajar vid Bloody Bay Marine Park.
Dykresor: Liveaboard i Cayman Islands

För dig som vill ha en ännu mer intensiv dykupplevelse rekommenderar jag att åka på en liveaboard-resa till Cayman Islands. På en liveaboard får du möjlighet att utforska olika dykplatser runt öarna på ett enkelt och bekvämt sätt. Ombord ingår all mat och dryck och du njuter av det karibiska kvällarna från toppdäck på kvällarna. Du kan njuta av flera dyk per dag och uppleva spännande dykning på platser som sällan besöks av dykare från land. Att åka på en liveaboard ger dig också möjligheten att träffa andra dykfantaster och dela dina äventyr med likasinnade. För att göra det optimalt bekvämt boka en komplett dykresa med en specialist. Scuba Travel i Göteborg är Skandinaviens ledande arrangör av dykresor och väldigt duktiga på att ordna dykresor.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn